豆搜网 文档下载 文档下载导航
设为首页 | 加入收藏
搜索 请输入内容:  
 导航当前位置: 文档下载 > 所有分类 > 高等教育 > 管理学 > 商业银行管理彼得S.罗斯英文原书第8版 英语试题库Chap012
侵权投诉

商业银行管理彼得S.罗斯英文原书第8版 英语试题库Chap012

Chapter 12

Managing and Pricing Deposit Services

Fill in the Blank Questions

1. A(n) _________________________ requires the bank to honor withdrawals immediately upon

request.

Answer: demand deposit

2. A(n) _________________________ is an interest bearing checking account and gives the bank the

right to insist on prior notice before customer withdrawals can be honored. Answer: Negotiable order of withdrawal (NOW)

3. A(n) _________________________ is a short-maturity deposit which pays a competitive interest

rate. Only 6 preauthorized drafts per month are allowed and only 3 of these can be by check. Answer: money market deposit account

4. _________________________ are designed to attract funds from customers who wish to set aside

money in anticipation of future expenditures or financial emergencies. Answer: Thrift deposits

5. _________________________ are the stable base of deposited funds that are not highly sensitive

to movements in market interest rates and tend to remain with a depository institution. Answer: Core deposits

6. Some people feel that everyone is entitled access to a minimum level of financial service no matter

their income level. This issue is called the issue of _________________________. Answer: basic (lifeline) banking

7. _________________________ is a way of pricing deposit services in which the rate or return or

fees charged on the deposit account are based on the cost of offering the service plus a profit margin.

Answer: Cost plus pricing

8. When financial institutions tempt customers by paying postage both ways in bank-by-mail services

or by offering free gifts such as teddy bears, they are practicing ___________. Answer: nonprice competition

Rose/Hudgins, Bank Management and Financial Services, 8/e

195

第1页

你可能喜欢

  • 商业银行业务经营课后习题答案
  • 商业银行业务经营课后习题
  • 商业银行业务经营管理
  • 银行专用英语
  • 中国建设银行笔试题
  • 银行业务英语
  • 中国银行笔试英语

热门文档

相关文档

站点地图 | 侵权投诉 | 手机版
新浪认证  诚信网站  绿色网站  可信网站   非经营性网站备案
本站所有资源均来自互联网,本站只负责收集和整理,均不承担任何法律责任,如有侵权等其它行为请联系我们.
文档下载 Copyright 2013 doc.docsou.com All Rights Reserved.  手机版 email
返回顶部